3 rețete de mâncare simple care să îți facă viața de student mai ușoară

Oportunități

Probabil cea mai dificilă etapă din perioada de acomodare la viața de student, a fost să învăț să gătesc. Nu vă gândiți la cine știe ce preparate, am început cu baby steps, preparate rapideieftine, dar gustoase care mi-au făcut viața mai ușoară. Iată trei rețete care te vor ajuta și pe tine la greu.


Am fost dintotdeauna o fană a bucătăriei asiatice și am devenit și mai mare fană când am văzut cât de ușor și rapid se fac unele preparate. Sunt multe feluri prin care poți să transformi banalii tăiței instanți într-un fel copios de mâncare. Una dintre rețetele clasice sunt tăițeii cu sos de soia și piept de pui.

Ingre
diente:


Tai legumele și pieptul de pui ca mai apoi să le prepari împreună, după ce sunt gata adaugi tăițeii deja fierți și puțin sos de soia pe deasuprea și voilà preparatul este gata de servit. 

Dacă vrei să îi prepari puțin mai fancy poți merge la magazinul KJ de la Universitate unde găsești o gamă variată de tăiței instanți la prețuri destul de acceptabile. Personal îi prefer pe cei de la Soba pentru că nu sunt deloc picanți. După ce fierb tăițeii scurg apa și adaug un ou pe care îl amestec până se gătește, după acesta adaug sosul care vine la pachet și continui să amestec, la final pun deasupra o felie de brânză topită. Chef's kiss, un alt preparat delicios și rapid.

     

      Iubirea pentru cartofi este una nemuritoare. Chiar dacă acasă simpli cartofi prăjiți erau suficienți, când am început să locuiesc singură a trebuit să diversific puțin situația. Astfel, am decoperit o rețetă minunată de cartofi la cuptor.

Ingrediente:


Tai cartofii cubulețe și îi pui la fiert până pot fi pătrunși cu furculița. După ce sunt gata, adaugi baconul sau Șunca Praga și pe deasupra presari cașcavalul. Se bagă la cuptor pentru 15 minute și gata masa! 

  

O să ai nevoie și de ceva dulce, mai ales în perioada sesiunii. Aceasta este cea mai rapidă și gustoasă prăjitură pe care am făcut-o în anii de studenție.

Ingrediente:


Se pune la topit ciocolata, pe aragaz la foc mic și se amestecă din când în când până se topește. În timp ce lăsăm ciocolata să se topească, batem albușurile de la ouă cu un praf de sare până se creeaza o spumă. Peste gălbenușuri adăugăm ciocolata răcită, iar apoi se adaugă treptat spuma de la albușuri. La final într-o tavă mare se așează straturi de biscuiți și crema preparată și se pune la frigider pentru 2 ore. 

Chiar dacă viața de student este grea, nu uita că nu este niciodată prea devreme să începi să înveți să-ți gătești singur.


Articole