Trucuri pentru #SESIUNE

În perioada sesiunii, stresul este inevitabil. Puțini studenți spun cu mâna pe inimă că nu au emoții sau că au învățat toată materia.

Este ceva normal, sigur îți sună cunoscut învățatul pe ultima sută de metri, cura pe bază de cafea, nopțile în care citești sau dai mesaje de tipul: „tu câte pagini mai ai?”.
Uneori motivant, alteori agasant, stresul ne împiedică adesea să acționăm la capacitate maximă.

Iată câteva idei pentru a face față stresului în sesiune:

1. Uită de replica „mă apuc de mâine!”

Cea mai des întâlnită replică este totodată și cea care îți pune cele mai mari piedici în această perioadă. Dacă tot amâni, nu faci decât să lași teancurile de cărți să se adune. Organizează-ți timpul și fii serios!

2. Nu mai pierde nopțile!

Fie că îți petreci nopțile în club cu prietenii sau stai până dimineața să citești, lipsa somnului reprezintă un minus pentru capacitatea ta de concentrare. Este foarte important să te odihnești suficient, a doua zi vei observa că ești mult mai productiv.

3. Mănâncă sănătos!

Nu e valabil doar pentru fetele care sunt la dietă, ci pentru toată lumea. Este recomandat să consumăm cât mai multe alimente bogate în vitamine și să ne hidratăm corespunzător.

4. Deconectează-te!

Lasă Facebook-ul și încearcă să găsești un loc liniștit și comod, un loc unde colegii de cameră nu îți mai pot distrage atenția cu jocuri sau gustări.

5. „To do” list

O listă bine pusă la punct te va ajuta să îți organizezi timpul într-un mod mult mai eficient în această sesiune și nu numai! Începe prin a-ți nota examenele, apoi adaugă activitățile dragi ție și astfel vei realiza că ai timp și pentru prietenul care te invită de atâta timp la o cafea.

6. Conturează-ți propria strategie!

Aici nu ne referim la tehnici de copiere, ci la modul în care îți organizezi spațiul pentru invățat. Respiră adânc, fă-ți ordine pe birou și asigură-te că ai la îndemână toate materialele necesare. Nu vrem să te defocusezi exact în momentul în care începusei să te prinzi cum stă treaba cu Teoria lui Adam Smith.
Un alt truc? Învață unde te simți confortabil și folosește scheme pentru a-ți antrena memoria vizuală!

7. Informează-te!

Fă rost de cursuri înainte să înceapă sesiunea și află cum stă treaba cu fiecare materie. Poți afla de la colegii mai mari cât de greu se ia 5-ul la teorie și unde să-ți faci cele mai mari griji.

8. Răsplăteşte-te!

După ce ai mai tăiat un examen de pe listă, fă-ți cinste cu o prăjitură sau ia o gură de aer după o zi încărcată! Te va ajuta să îți încarci bateriile pentru următoarea provocare și te va face să te simți mult mai bine.

9. Fă mișcare!

Pentru a te deconecta puțin de la tot acest efort intelectual, adaugă în rutina ta zilnică 30 de minute de sport. În acest timp, poți să asculți muzica ta preferată.

Acestea sunt trucurile pe care îți recomandăm cu drag și încredere să le aplici. Te încurajăm să încerci cel puțin trei și să împărtășești părerea ta printr-un comentariu.

Îți urăm mult noroc și nu uita: “Sesiunea trece, notele rămân!”

Related Posts

Leave a reply