McDonald’s, cel mai mare prim-angajator din lume și cel mai bun angajator din România

  • Cine sunt angajații McDonald’s?
  • Cum poți crește în cadrul companiei
  • Politica salarială și beneficiile angajatului

Cine sunt angajații McDonald’s?

Compania McDonald’s oferă o varietate de beneficii și oportunități adaptate stilului de viață al angajaților, cu scopul de a-i încuraja și motiva în desfășurarea activităților de zi cu zi.

Doi ani la rând cel mai bun angajator, conform AON România, o caracteristică a sistemului McDonald’s este diversitatea angajaților. De la tineri studenți aflați la început de carieră, la tineri care își doresc să promoveze în domeniu sau oameni care avansează în fiecare an în sistemul McDonald’s, compania își susține angajații în a-și dezvolta un sistem de valori atât cu privire la locul de muncă, dar și în ceea ce privește viața personală și viața de familie. Până acum, peste 27.000 de persoane au trecut prin școala McDonald’s.

Cum poți crește în cadrul companiei

Stimularea dezvoltării profesionale și personale, a performanței și a muncii în echipă sunt valori care poziționează de doi ani compania în vârful topului celor mai buni angajatori din România. Motivarea angajaților e susținută în fiecare an prin programe variate, gândite special pentru ei, precum Bursele McDonald’s, Cupa McDonald’s la Fotbal sau Family Night, o seară în care lumea McDonald’s se deschide pentru familiile și prietenii angajaților.

Dezvoltarea profesională a angajaților este susținută prin cursuri de training pentru manageri, pe diferite niveluri:

  • BSM – Basic Shift Management
  • ASM – Advanced Shift Management
  • EMP – Effective Management Practices
  • RLP – Restaurant Leadership Practices
  • BLP – Business Leadership Practices

De asemenea, Store Managerii beneficiază de workshop-uri susținute de 3 ori pe an, iar fiecare angajat din restaurantele McDonald’s primește certificare profesională de Lucrător Comercial.

 

Politica salarială și beneficiile angajatului

Compania a modificat din 1 aprilie 2016 grila de salarizare pentru angajații companiei, crescând cu 21% salariul de intrare. Astfel, salariul de intrare brut a ajuns la 1.450 RON, la care se adaugă bonuri de masă în valoare de 200 RON, precum și un pachet substanțial de beneficii.

McDonald’s pune de asemenea accent pe beneficiile oferite angajaților săi. Încurajează performanța și din acest motiv se concentrează pe recompensarea acestora prin acordarea de bonusuri individuale și de echipă – în funcție de performanța restaurantelor. De asemenea, premiază atât cei mai buni 40 de de angajați studenți care au rezultate bune la școală și la locul de muncă, cât și cei mai buni manageri de restaurant.

McDonald’s este unul dintre primii și principalii susținători ai evoluției economiei din ultimele două decenii, timp în care a investit în România peste 700 de milioane lei și a contribuit constant la dezvoltarea mediului de afaceri prin intermediul celor 300 de parteneri locali. Echipa McDonald’s este formată astăzi din peste 4.000 de membri, iar programele de resurse umane dezvoltate i-au adus companiei, pentru al doilea an consecutiv, distincția de cel mai bun angajator, conform AON România.

27/06/2016

Leave a reply