Ghid de carantină

Apariția coronavirusului ne-a dat tuturor planurile peste cap, iar statul în casă poate fi, pentru majoritatea dintre noi, o adevarată corvoadă. Dată fiind situația actuală, trebuie să acceptăm și să respectăm ceea ce ne spun autoritățile.

Așadar, putem profita de situația actuală și să transformăm neplăcutul în ceva ce ar putea să ne ofere împlinire. Gândiți-vă la tot timpul pe care-l avem. Nu ar fi trist dacă l-am pierde? Haideți să profităm de această perioadă și să continuăm să facem ce ne aduce bucurie, fără să ieșim din casă.

Iată câteva din lucrurile pe care voluntarii BOS le fac pentru a-și ocupa timpul și a reuși să treacă mai ușor peste aceste săptămâni grele:

  • Citim

Fie că îți place sau nu, cărțile sunt o modalitate perfectă de a-ți omorî timpul. Nu numai că îți oferă oportunitatea de a evada din cotidian, dar te ajută și să te dezvolți pe plan psihologic și cognitiv. Editura Humanitas oferă ebook-uri gratuit, iar la editura Litera găsești reduceri de până la 60-70%. Dacă nu acum este timpul potrivit pentru citit, atunci când?

  • Seriale

Perioada asta este una perfectă pentru a urmări seriale. Recomandări de seriale găsești peste tot, iar Netflix-ul este plin de seriale noi sau vechi care abia așteaptă să fie urmărite. Un serial care mi-a atras atenția în mod deosebit este Freud, proaspăt lansat de Netflix și care se inspiră din fapte reale.

  • Stand-up comedy

O un alt lucru fain pe care ai putea să-l faci ca să mai treacă timpul este să te uiți la show-uri de stand-up. Aruncă o geană la ce a postat Costel zilele trecute, nu o să regreți!

  • Tururi online ale muzeelor

Ți-ai făcut planuri alături de prieteni să vizitezi muzee, iar acum nu mai poți să ieși din casă? Nu-i problemă, muzeele s-au mutat în online și acum poți vizita orice muzeu îți dorești din confortul propriei case! Ele sunt doar la un click distanță, ar trebui să încerci! Uite aici câteva din muzeele care oferă tur virtual: din țară și din străinătate.

  • Teatru

Dacă ești pasionat de teatru, să știi că Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova și-a mutat activitatea în online, iar acum ai posibilitatea de urmări diverse piese fără să încalci recomandările autorităților. Așa cum spun și ei, online is fine!

  • Sport

Un alt lucru care ți-ar putea aduce plăcere și te-ar putea deconecta de ceea ce se întâmplă în jurul tău este sportul. În această direcție, Activero susține câteva sesiuni transmise live gratuit pe pagina lor de Facebook. Încearcă să îți acorzi cel puțin 30 de minute în fiecare zi și cu siguranță te vei simți mult mai bine.

Voluntarii BOS au ales să facă din carantină ceva ce le aduce multă relaxare. Noi stăm acasă, voi?

 

Articol scris de Teodora Ciomag, Communication department.

Leave a reply