Ești ceea ce porți

         Toţi ştim că “prima impresie nu se uită niciodată” și că imaginea deține un rol foarte important în construirea personalităţii. Te-ai întrebat vreodată cum îți influențează atitudinea,  modul în care te îmbraci?

        Ei bine, vestimentația reprezintă, înainte de toate, un limbaj, un mod de a comunica și de a ne exprima. Cu ajutorul hainelor pe care le purtăm zilnic ne creăm o identitate, o carte de vizită, le transmitem un mesaj celor din jur şi le împărtăşim informaţii legate de obiective, lifestyle, statut sau context.

        Îmbrăcămintea de zi cu zi îţi poate influenţa imaginea de sine, în mod pozitiv sau negativ,te poate ajuta să ai mai multă încredere în tine şi îţi oferă mai multă putere.

Ce spun despre tine hainele pe care le porţi?

       Când discutăm despre formă, este evident faptul că pentru a avea o imagine bună este necesar să purtăm lucruri ce ne pun în valoare atuurile şi în acelaşi timp ne estompează imperfecţiunile.

        În ceea ce priveşte culoarea, aceasta are un impact mai mare la nivel emoţional, deoarece nu influenţează doar starea psihică şi atitudinea purtătorului, ci şi pe a celor din jur.

        Iată câteva exemple:

  1. Albul denotă puritate, inocenţă, deschiderea spre comunicare, dă senzaţia de confort. Purtătorii de alb sunt persoane încrezătoare în forţele proprii.
  2. Negrul este imaginea de eleganţă şi nu numai. De asemenea, este acea non-culoare care se identifică cu stilul graţios și puterea.
  3. Rosul exprimă pasiune, dar şi furie. Persoana care îl poartă e comunicativă, dinamică, plină de energie.
  4. Albastrul te arată loial, paşnic şi calm.
  5. Verdele este adesea culoarea preferată a celor care sunt darnici, cei care sunt joviali şi plini de viaţă.

           În fiecare dimineată, înainte de a ieşi pe uşă, uită-te în oglindă şi pune-ti câteva întrebări legate de ce vrei să transmiţi azi. Ceea ce purtăm le transmite celorlalți mai multe lucruri decât ne putem imagina, iar percepția lor este influențată destul de mult de „ambalaj”.

Related Posts

Leave a reply