Cum poate un algoritm să-ți decidă cariera

Un subiect des dezbătut în zilele noastre îl reprezintă calculatoarele și capacitatea lor de a lua decizii în privința angajării noastre.

În viitorul apropiat, ne vom întâlni din ce în ce mai des cu această situație, prin urmare, ne-am gândit să vă arătam câteva particularități ale algoritmului.

              Calculatoarele.. mai importante decât resursele umane?

Să ne imaginăm o companie multinațională de succes, cu un număr de aplicanți pe măsură. În cele mai multe cazuri, acest număr mare nu este un motiv de bucurie, ci, din contră, poate fi o problemă.

Dacă o echipă de 5-10 persoane din cadrul firmei s-ar ocupa în fiecare zi câte 5 minute pe o aplicație , ar finaliza într-un an procesul de filtrare. Ei bine, aici intervine algoritmul.

              Beneficii?

Deși există mulți oameni sceptici, avem de câștigat de pe urma implementării acestei metode.

Aplicanții pot ajunge să știe exact ce caută algoritmul respectiv. Există deja persoane specializate în domeniu, de exemplu, Victoria McLean. Ea și-a dezvoltat propriul business numit City CV care ajută aplicanții să treacă de sistemul de selecție pe baza unor tips-uri.

              Dezavantaje?

Ca orice sistem funcționabil pe bază de inteligență artificială, intervin diverse probleme. Pășind mai adânc în “viitorul interviurilor de angajare”, se observă o etapă mai avansată.

În cazul unor companii precum Vodafone sau Intel, a fost adăugat, pe lângă algoritmul menționat anterior, un video-interviu numit HireVue. Programul, pe parcursul intervievării, analizează mimica, gesturile, expresiile candidatului. În această etapă au intervenit de multe ori probleme discriminatorii. În cartea lor, ”Prediction Machine”, Ajay Agrawal, Joshua Gans și Avi Goldfarb sunt de părere că există puține companii gata să facă pasul spre un astfel de concept.

 

    Oare vom găsi în viitorul apropiat algoritmul digital decisiv chiar la un magazin de colț de stradă? Oare va fi exclus din cauza aspectelor controversate? În orice caz, ar fi bine să aruncăm încă o privire asupra CV-ului și  să ne punem pe treabă.  🙂 

05/12/2018

Leave a reply