Studentul și timpul. 3 metode prin care am învățat să mă relaxez.

Cred că cel mai mare șoc pe care l-am avut după ce m-am mutat în București și am început facultatea, a fost să descopăr că timpul liber este mai prețios decât orice altceva. Din experiență mea am învățat trei lucruri esențiale:

  1. Timpul liber există doar dacă vrei 

“Cum adică? Păi eu vreau să am timp liber, dar nu pot!”

În cele mai multe cazuri, sunt doar pretexte pe care mintea ta le creează automat. Oricât de solicitant ar fi programul tău, cum decizi să-l gestionezi ține doar de tine și de voința ta. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să ai o structură a ceea ce urmează să faci  săptămâna viitoare sau chiar pe o perioadă mai lungă de timp. Chiar dacă sună a lucru de oameni plictisitori, cu ajutorul organizării vei găsi o portiță și vei avea timpul liber necesar.

  1. Treat yourself o dată pe săptămână 

Pe cât de basic sună acestă idee, pe atât de complicată poate fi. Chiar dacă mereu ne gândim la asta, de cele mai multe ori nu mai ajungem să o facem din cauza timpului. Pentru mine această parte a săptămânii a ajuns să fie principala motivație pentru a îmi duce pană la capăt sarcinile. Acea zi în care mă uit la un serial, îmi gătesc mâncarea preferată sau mă întâlnesc cu prietenii mă ajuta să îmi liniștesc mintea. La început a fost greu să fac din asta o rutină, dar încetul cu încetul am reușit să îmi calculez timpul astfel încât să am parte de my happy hour, cum îmi place să o numesc.

  1. Relaxarea  prin muzică

O altă metodă fun și la îndemâna oricui de a te relaxa pe care am învățat-o anul acesta este muzica. Până acum ascultam muzică doar să mă distrez, să plâng sau ca sunet de fundal, dar niciodată nu am lăsat muzica să pătrundă mai adânc în interiorul meu. După ce am fost nevoită să fac un research pe tema asta la facultate am descoperit muzicoterapia, pe scurt muzica este folosită sub toate formele sale pentru a menține și a restaura sănătatea mentală. Așa că m-am hotărât să încerc și eu. Primul pas a fost să încerc mai multe tipuri de muzică și să văd care îmi transmite cel mai bine sentimentul de liniște, al doilea a fost să îmi creez un playlist pe care să îl ascult pe drum sau oricând am o pauză. Într-un final, am descoperit  două canale de youtube, ChilledCow și 130mood, care m-au ajutat enorm să mă relaxez, iar efectele s-au resimțit repede și puternic asupra mea devenind un lucru pe care îl fac zilnic.

Sănătatea ta nu este un lucru de neglijat, mai ales la o vârstă fragedă. Înainte de a înfrunta toate problemele de adult, nu uita că tu ești pe primul loc și meriți tot ce e mai bun!

Articol scris de Alexandra Opriș, Communication department.

30/01/2020

Leave a reply