Business-ul și poezia împreună fac magia

Te-ai gândit vreodată că o fire visătoare te-ar putea duce departe în lumea businessului, care este atât de rece și nemiloasă? Ce presupune asta? Citește și vei afla!

După spusele Irinei Bokova “Poezia este o fereastră spre diversitatea uluitoare a omenirii”, ceea ce vrea să spună aceasta este că poezia vorbeşte despre umanitate, valori, armonie, un impuls la dialog, pace şi toleranţă.

Lumea în care trăim se învârte în jurul tehnologiei, iar această eră digitală îndepartează tot mai mult oamenii de tot ceea ce înseamnă trăire, care, folosită cum trebuie în viața profesională, va aduce cu siguranță succes. 

Sunt convinsă că puține persoane știu că poezia ajută la stimularea memoriei și asta se datorează faptului că arta exprimării creative lipsește cu desăvârșire din sfera educațională actuală care ajută la dezvoltarea abilităților de exprimare și de scris.

  • Poezia îmbunătățește ideile.

 Da, cum ați auzit, atunci când sunteți în pană de idei, tot ce trebuie să faceți este să citiți câteva versuri din diverse poezii, iar apoi veți da naștere unor idei de care nici nu știați că există.

  • Poezia te ajută să înțelegi oamenii.

 Cu toții ne-am confruntat măcar o dată cu o persoană a cărei atitudine nu o înțelegem, iar când asta se intâmpla la locul de muncă, situația devine si mai complicată. Rolul poeziei aici este de a te face să înțelegi persoana cu care intri în contact, aceasta îți dezvoltă răbdarea si empatia care va duce la o mai bună colaborare.

Și nu în ultimul rând, nu uita de tine! Nu alerga grăbit spre succes fără a verifica starea ta interioară, dacă simți că ești obosit, fă un popas și scrie sau citește poezii despre ceea ce te face fericit și te relaxează, apoi vei putea continua de unde ai rămas și cu siguranță vei ajunge departe.

Articol scris de Ana Bucur, Communication department.

28/12/2019
||

Related Posts

Leave a reply