Strada Frumoasa nr. 31

Antreprenoriatul online – o “artă” în plină ascensiune

Antreprenoriatul este, după cum spunea Ludovic al XIV-lea, o “artă” ce se află într-o continuă ascensiune. Deşi s-a făcut remarcată încă din secolul al XVII-lea, acestă activitate a fost supusă unui adevărat proces de inovare abia la sfârşitul secolului XX.

Astfel, odată cu apariţia primului magazin virtual, a apărut şi antreprenoriatul online, un subiect de actualitate ce promite din ce în ce mai multă satisfacţie atât pentru antreprenor, cât şi pentru client prin intermediul unor avantaje:
1)Uşurinţa achiziţionării produselor din alte ţări
2)Comoditatea oferită de transportul prin curier rapid
3)Preţurile semnificativ mai mici in comparaţie cu un magazin obişnuit
4)Gama largă de produse şi distribuitori

Pe lângă magazinele online, mai există şi alte tipuri de a practica această formă de business, printre care blogurile personale, paginile de Youtube precum şi multe alte astfel de aplicaţii social-media.
Acestea sunt uneori înfiinţate din pură pasiune faţă de un anumit subiect, precum arta sau de setea de cunoaştere şi acumulare de informaţii.

Monetizarea acestora este săvârşita prin intermediul unor sponsori sau parteneri ce oferă o serie de beneficii materiale sau nemateriale în schimbul promovării produselor sau serviciilor pe care le oferă.

Simplitatea si flexibilitatea acestei ramuri a business-ului îl pun într-o lumină din ce în ce mai atractivă pentru tinerii afacerişti din zilele noastre.

Leave a reply